Ton Beentjes

Projectleider

“Hectische tijden”

“Ik heb HTS Bouwkunde gestudeerd en werk als projectleider bij het Bouwbureau van Detailresult. Ik houd me daarbij bezig met DekaMarkt.

Als projectleider ben ik de spil in verbouwingsprocessen. Of het nu gaat om een filiaal, kantoor of distributiecentrum. Daarnaast denk ik mee over plannen op dit gebied die op het hoofdkantoor worden uitgedacht. Aan een verbouwing van een filiaal of kantoor gaat heel wat vooraf: je kunt daarbij denken aan planvorming, lay-outvergaderingen, het maken van planningen en begrotingen. Maar ook het voorbereiden, begeleiden en controleren van de verbouwingen. Dat zijn altijd hectische tijden, want we moeten de gebouwen tijdig opleveren. Het komt voor dat mijn werkweek in zo’n periode oploopt tot wel 60 uur per week. Er wordt nu eenmaal tijdens een verbouwing van me verwacht dat ik veel aanwezig ben en dat kan ook buiten kantooruren zijn, bijvoorbeeld zaterdagavond, op zondag of ‘s avonds. Gelukkig gebeurt dat niet wekelijks. Behalve het projectmanagement van verbouwingen houd ik me ook bezig met de inkoop van energie en het opstellen en controleren van energiebesparingen.

In mijn werk heb ik veel verantwoordelijkheid, maar het geeft veel voldoening als blijkt dat de klanten het eindresultaat in de winkels geslaagd vinden.”