Stefan Holla

Salarisadministrateur

“Op tijd uitbetalen”

“Tijdens mijn studie Management, Economie en Recht aan de heao vond ik het ene vak leuker dan het andere en zo kwam ik tot de ontdekking dat mijn voorkeur uitging naar de ‘rekenvakken’. Het was dan ook een logische keuze dat ik, nadat ik gestopt was met de heao, een studie tot salarisadministrateur ging volgen. Al tijdens de opleiding tot salarisadministrateur ben ik gaan werken bij Detailresult Services. Dit is alweer een aantal jaar geleden en tot op heden werk ik met veel plezier op de afdeling personeels- en loonadministratie van HR Services.

Veel mensen denken dat de loonadministratie een saai vak is, maar hier ben ik het zeker niet mee eens. De loonadministratie is een afwisselend vak door de jaarlijkse wijzigingen in de wet- en regelgeving. Elk jaar verandert er veel en dat houden we bij en passen we toe. Op de afdeling werk ik samen in een team met een personeelsadministrateur en een medewerker HR support en samen zorgen we ervoor dat de salarissen van een business unit iedere periode weer op tijd worden uitbetaald. Daarnaast ondersteunen we de HR Manager van een van de business units en zorgen we ervoor dat de afdeling Finance altijd de juiste gegevens heeft om de managementinformatie te maken.

Geen dag is hetzelfde en naast de hectiek die het verwerken van de salarissen met zich meebrengt hebben we gelukkig tussen het werk door ook zo nu en dan tijd om de voetbaluitslagen te bespreken!”