Ludo Swaanen

Manager Vastgoed

“De mooiste supermarkt”

“De combinatie van supermarkten en vastgoed is echt mijn vak. Na mijn studie commerciële en bedrijfseconomie ben ik al snel die kant opgegaan. Eerst als projectontwikkelaar voor de vastgoedportefeuille van een andere supermarktorganisatie. En nu als manager vastgoed bij Detailresult, waar ik me op landelijk niveau mag bezighouden met supermarktontwikkelingen en verschillende vastgoedprojecten.

Wij zijn verantwoordelijk voor de vestigingsplaatsen van beide supermarktformules van de Detailresult Groep. Dat begint met een kritische analyse van de bestaande winkelportefeuille. We onderzoeken welke filialen goed voldoen en waar iets moet gebeuren. Per plaats kijken we daarbij naar wijken en buurten en bewerken de markt gericht. Waar wil Detailresult gevestigd zijn en waar niet? Dit creëert duidelijkheid en focus. Behalve voor verwerving van nieuwe locaties is Detailresult Vastgoed ook verantwoordelijk voor uitbreidingen, totaalrenovaties en het herontwikkelen van panden waarin al een supermarkt van ons gevestigd is. We proberen van boodschappen doen een goede ervaring te maken en dat dat lukt, bewijst het eerste vernieuwde DekaMarkt-filiaal in Krommenie. Die heeft de prijs voor de mooiste supermarkt van Nederland gewonnen. Dat beschouwen we als een grote eer.

Detailresult is een krachtige en integere organisatie waarin sterke winkelformules zijn samengebracht met de dynamiek van een familiebedrijf. De medewerkers zijn gemotiveerd, betrokken en loyaal. Dit zie je aan de vele medewerkers die al jaren werkzaam zijn voor Dirk en DekaMarkt.”