Ivar Venema

Manager Commerciele Analyse en Support

“De beste commerciële mix”

“Ooit koos ik als 15-jarige voor Dirk omdat veel van mijn schoolvrienden daar al werkten. Ik ben begonnen als vulploegmedewerker. Na mijn studie Business Administration aan de VU werd ik junior category manager en inmiddels ben ik doorgegroeid naar senior.

Samen met mijn unit manager en een team van category managers,junior category managers en assistenten ben ik verantwoordelijk voor het commerciële beleid voor Dirk en DekaMarkt voor de categorieën vers (denk aan brood, aardappelen/groente/fruit, vlees, vleeswaren, kaas, salades, bloemen en planten) en diepvries. We bepalen de assortimenten en verkoopprijzen, bedenken acties en ontwikkelen nieuwe concepten. Daarover maken we afspraken met leveranciers en streven daarbij naar de beste omzetten en rendementen in onze categorieën. Kortom, wij zoeken de beste commerciële mix van prijs, product en promotie voor onze klanten. Ons team bestaat in totaal uit ongeveer 25 mensen, in een leuke combinatie van dames en heren van allerlei leeftijden. Dat is prettig, want kantoortijden zijn er lang niet altijd meer bij in een wereld die 24/7 doorgaat en waarbij we al met al best wat tijd met elkaar doorbrengen.

Iedereen heeft zijn sterke en zwakke kanten, maar het aanjagen van juist die goede kanten is een leuk aspect van het werk.”