Dennis Hijlkema

Teamleider Schappenplannen

“Diversiteit en dynamiek”

“Zeventien jaar geleden ben ik begonnen, op de ‘vloer’. Na mijn studie Bedrijfseconomie aan de HES in Rotterdam ben ik een traject ingerold om binnen drie jaar bedrijfsleider te worden en in die tijd heb ik zeker acht filialen gezien. Toen ik echter de kans kreeg om bij commercie aan de slag te gaan, heb ik die met twee handen aangegrepen. Nu werk ik daar als teamleider schappenplannen.

Binnen Detailresult zijn er veel mogelijkheden om door te groeien of opleidingen te volgen. Uiteraard zijn ze afhankelijk van je functie en je ambities, maar als je verder wilt binnen dit bedrijf, dan is dat heel goed mogelijk. Ik ben daar zelf een goed voorbeeld van. Het is een flinke uitdaging om de schappenplannen voor de winkels te ontwerpen en aan te leveren, ze moeten namelijk aan veel voorwaarden voldoen. Eén van de belangrijkste is dat het schap voldoende inhoud heeft, zodat klanten niet misgrijpen. Het schap moet ook een duidelijke navigatie hebben, zodat de producten goed vindbaar zijn en voor onze collega’s in de winkels is het natuurlijk belangrijk dat het schappenplan goed uitvoerbaar is. Of we het goed doen, merken we aan de reacties die we vanuit de winkels krijgen van zowel klanten als collega’s.

Ik vind het bijzonder leuk om ‘mijn’ schappen terug te zien in de Dirk- of Dekamarkt-winkels. De diversiteit en de dynamiek van ons bedrijf spreken mij nog steeds enorm aan.”