Pim van Erp

KAM Medewerker Slagerij

 “Een hands-on mentaliteit”

Het werk dat ik doe bij Detailresult is erg variërend en omvat Kwaliteit, Arbo en Milieuzaken, wat het voor mij een leuke uitdaging maakt!

In mijn functie ben ik onder andere bezig met het bewaken van de voedselveiligheid en het zorgen dat onze kwaliteitsafspraken worden nageleefd om zo een product te maken dat voldoet aan de verwachtingen van de consument. Bij Arbo gaat het om veiligheid, zoals het dragen van de juiste veiligheidsschoenen of snijhandschoenen. Onder Milieu valt bijvoorbeeld afvalscheiding of het water- en stroomverbruik.

Doordat ik een brede verantwoordelijkheid heb, kom ik met alle facetten van het bedrijf in aanraking. Hierom is het erg belangrijk om goed met alle afdelingen te communiceren.

Ik werk veel met werkinstructies en procedures en ik controleer de opvolging van deze procedures bij mijn collega’s. Dit doe ik in de praktijk door dagelijkse rondes in de productiehallen te lopen, hierbij let ik op producten en processen. Zeker bij calamiteiten is een hands-on mentaliteit een vereiste en moet ik snel kunnen schakelen en beslissingen nemen. Wij willen elke dag super verse producten uitleveren met topkwaliteit.

Soms heeft een winkel of consument een klacht over een product. Het is dan mijn taak om te achterhalen wat de oorzaak is van deze klacht en hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen.

Om mee te gaan met de concurrentie is het ook belangrijk dat er vernieuwingen in het proces of aan het product plaats vinden. Vanuit mijn functie moet ik een beoordeling geven op deze vernieuwingen.

Onze klanten waarderen het dat wij als één van de weinige supermarktketens versproducten leveren uit onze eigen bakkerij of slagerij. We hebben allemaal hetzelfde doel, namelijk de consument een product kunnen aanbieden dat kwalitatief 100% goed is. Deze instelling proef ik tijdens het werk, maar ook in het vlees wat ik ’s avonds zelf bereid.