Jeroen Hus

Demand Planner Slagerij

“Gestructureerd werken”

Al mijn hele werkzame leven zit ik in het slagersvak. Ik heb altijd op de werkvloer gestaan, maar door mijn opleiding ben ik er achter gekomen dat ik graag iets met planning wilde gaan doen. Bij Detailresult Productie heb ik deze kans gekregen.

Bij de afdeling planning ben ik verantwoordelijk voor het voorraadbeheer binnen de slagerij. Eén van mijn belangrijkste taken is het voorspellen van de bestellingen vanuit de winkels voor de volgende dag. Op basis van historische gegevens en gegevens van de afdeling commercie stel ik vast wat de filialen waarschijnlijk bij ons gaan bestellen en zet ik de bestellingen naar de leveranciers uit. Deze bestellingen bestaan uit vlees voor eigen productie en de bijverkoopartikelen. Daarnaast houd ik me bezig met het checken of de verkoopartikelen op normgewicht worden uitgeleverd, het berekenen van het rendement van diverse onderdelen van een koe of varken en het bijhouden van de inkoopprijzen van varkensvlees per leverancier. Ik werk met voorspellingen en prognoses, daardoor is het elke dag weer een uitdaging om goed met je handel uit te komen. Pas als alle orders van DekaMarkt en Dirk binnen zijn, weet ik of ik de vorige dag mijn werk goed heb gedaan.

In mijn werk is het belangrijk om gestructureerd te kunnen werken en een goed analytisch vermogen te hebben. Mijn collega’s en ik zetten dagelijks onze schouders eronder en we voelen ons verantwoordelijk voor het werk. Ook al is het nooit af.