Rick Tolido

Afdelingsmanager in opleiding

“Groeien in de verantwoordelijkheden”

“Zoals velen ben ik mijn loopbaan bij Dirk begonnen met een bijbaantje. Lekker samenwerken met je vrienden. Na afloop van mijn studie hbo-ommunicatie heb ik me aangemeld voor het Dirk Management Programma. Nu ben ik in opleiding voor afdelingsmanager.

Ik werk met veel jonge mensen en ik vind het belangrijk om hen te leren dat zij het gezicht naar de klant zijn. Netjes groeten, meelopen, vragen of ze nog verder kunnen helpen. Maar de klant moet natuurlijk ook tevreden zijn over het aanbod: genoeg acties, volle schappen en een aantrekkelijke winkel. Plannen en organiseren is een belangrijk deel van mijn werk: zorgen dat mensen op de juiste tijden werken, inplannen, niets vergeten, het overzicht behouden. De communicatie met mijn medewerkers vind ik één van de leukste dingen in de functie. Soms gebeuren er onverwachte dingen, zoals een vrachtwagen die te laat is, waardoor de planning anders loopt. Dat kan wel eens frustrerend zijn.

Ik merk dat ik groei in de verantwoordelijkheden die ik krijg. Soms moet ik nog wat zoeken naar mijn rol, maar de goede begeleiding van de supermarktmanager helpt me daarbij. Ik vind het mooi om te zien dat intern doorgroeien wordt gestimuleerd en mogelijk wordt gemaakt door het Management Programma. Dat zouden meer mensen moeten doen. Stap uit je comfortzone!”