Merijn van der Borst

Afdelingsmanager KW/Kassa

“Successen delen”

“Ik ben op mijn vijftiende begonnen met werken in een supermarkt; eerst met schoonmaken en spiegelen, later ben ik doorgegroeid tot teamleider en uiteindelijk tot afdelingsmanager. Daarvoor heb ik een intern opleidingstraject gevolgd.

Als afdelingsmanager kruidenierswaren en kassa heb ik veel verschillende werkzaamheden. Zorgen dat de winkel er commercieel top uitziet, om te beginnen. Dat de kopstellingen er netjes uitzien, dat acties voorradig zijn en dat alles qua bestellingen vlekkeloos verloopt. Ik ben er verantwoordelijk voor dat alle taken tijdig en goed worden uitgevoerd. Daarbij stuur ik de medewerkers aan en let op hen. Hoe voelen mensen zich, is er iets aan de hand, zijn er problemen die opgelost moeten worden. Ik vind het belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Aandacht voor onze klanten en inspelen op hun wensen, daar begint het allemaal mee. Als je anderen behandelt zoals je zelf behandeld wil worden, dan krijg je dat altijd terug! Als een medewerker iets goeds heeft gedaan, dan breng ik dat bij de collega’s onder de aandacht, we delen onze successen. Dat wordt gewaardeerd.

In deze baan kan ik echt mijn ei kwijt. Ik heb vrijheid, ben verantwoordelijk voor mijn eigen afdeling. In dit werk ben je altijd met mensen bezig, met klanten en met onze eigen medewerkers. Er heerst saamhorigheid op de filialen. Dirk is een mooi bedrijf.”