Marlies Molenkamp

Trainee Dirk Supermarkt Traineeship

“Elke dag het beste uit je team halen”

“Na mijn hbo-opleiding commerciële economie heb ik verschillende banen gehad en op zeker moment gesolliciteerd op het Dirk Management Programma, omdat ik graag supermarktmanager wilde worden. Inmiddels heb ik het Management Programma succesvol doorlopen en werk nu als supermarktmanager.

Ik geef leiding aan de afdelingsmanagers kruidenierswaren, kassa en vers, de teamleiders van de verschillende afdelingen en aan de medewerkers. Bij elkaar zijn het er meer dan honderd. Ik voer persoonlijke gesprekken met hen en houd me bezig met de beoordeling, hun ontwikkeling en met de afhandeling van sollicitaties. Verder ben ik verantwoordelijk voor alle administratieve en cijfermatige processen en niet te vergeten de commerciële uitstraling van de winkel. Netheid, kijken of de paden wel vrij zijn en er geen rijen bij de kassa staan, noem maar op. Elke dag is anders en het werken met mensen – medewerkers en klanten – maakt van deze baan een uitdaging. Het is een vorm van topsport! Ik werk 40 uur, op wisselende dagen en twee keer per week een avond. Ik wil er elke dag het beste uithalen en samen met het team de mooiste winkel neerzetten. Persoonlijke ontwikkeling van mijn medewerker en mijn team enthousiasmeren vind ik belangrijk. Samen zorgen we hiermee voor een beter resultaat.

Ik hou van samenwerken met aanpakkers met hart voor de zaak. Ik ben blij met de doorgroeimogelijkheden en ik voel me hier goed thuis. De formule past mij precies.”