Jan van der Klis

Supermarktmanager

“Topsport”

“Ik voel me een echte supermarktman en werk bij Dirk als supermarktmanager. De reden dat ik voor Dirk heb gekozen, is vanwege de informele uitstraling. Dirk is een beetje brutaal, een beetje rebels, dat vind ik leuk. En er wordt geluisterd naar je ambities.

Als supermarktmanager ben ik eindverantwoordelijk voor het totaalresultaat van de winkel. Dat draait bijvoorbeeld om het winkelbeeld en over de winkelprestatie. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de operationele resultaten, zoals bijvoorbeeld omzet en loonkosten. Ook stuur ik de afdelingsmanagers kruidenierswaren, kassa en vers aan. Ik coach hen en besteed veel aandacht aan klantvriendelijkheid. Ik vind het belangrijk dat de medewerkers het naar hun zin hebben. Ze vinden bij mij een luisterend oor en de medewerkers kunnen alles bij me kwijt. Maar bovenal ben ik het gezicht van de winkel. De klant is koning en zo stel ik me ook op. Ik vind het belangrijk om veel in de winkel te zijn, daar kan ik het verschil maken voor onze klanten.

Het leuke aan de supermarktwereld is dat elke dag compleet anders is. Je bent afhankelijk van allerlei invloeden en dat probeer je in goede banen te leiden. Het is soms topsport. Maar Dirk is een platte organisatie en we doen het echt samen.”