Siegfried Quakernaat

AGF chef

“Iedereen op één lijn krijgen”

“Ik heb de vakopleiding AGF gevolgd en ben begonnen als verkoopmedewerker in een kleine winkel in aardappelen, groente en fruit. Ook heb ik mijn diploma Algemene Ondernemers Vaardigheden behaald en een aantal jaren een eigen filiaal gerund. Vervolgens heb ik de keuze gemaakt voor DekaMarkt. Hier kan ik mijn ervaring, opleiding en commercieel optimaal inzetten.

‘s Ochtends vul ik eerst de ‘groentetafel’ met verse groenten. Ik kan met veel plezier naar een mooie display met commerciële uitstraling kijken! Daarna volgt een grondige kwaliteitscheck van de afdeling. Gedurende de dag arriveren de vrachtwagens met verse waar, die vang ik op en ik kijk de bestellingen na. Verder houd ik me veel bezig met plannen en organiseren, het maken en uitvoeren van commerciële plannen, het regelen van de personele bezetting en het naleven van de HACCP, de regels voor voedselveiligheid. Ik laat mijn medewerkers bij alles zoveel mogelijk zelf meedenken, want daardoor krijg je een grotere betrokkenheid. Bij alles wat we doen verliezen we niet uit het oog voor wie wij dit allemaal doen: de klant. We willen graag dat de klant prettig zijn of haar boodschappen kan doen en terugkeert.

Ik mag binnen de gestelde targets en formule zelfstandig mijn werk invullen. De uitdaging is om iedereen op één lijn te krijgen om mijn afdeling tot een succes te maken. Daarbij is de sfeer binnen Dekamarkt erg prettig. Veel mensen kennen elkaar persoonlijk en gaan goed met elkaar om.”