Petra Aarts

Supermarktmanager

“Duizendpoot”

“Dertien jaar geleden zag ik tijdens het boodschappen doen een advertentie  hangen voor een leidinggevende functie bij DekaMarkt. Ik heb gesolliciteerd en ben begonnen als supermarktmanager in opleiding. Vervolgens heb ik verschillende externe en interne opleidingen gevolgd, bijvoorbeeld Hoger Supermarktmanagement (HSM) en ik ben bij alle interne themadagen geweest. Het is goed om met collega’s – ook van andere formules – te sparren.

Mijn werkweek is een mix van administratie, overleg, aansturen en coachen en proberen zo veel mogelijk op de winkelvloer aanwezig zijn, want daar gebeurt alles. In de winkel let ik op het winkelbeeld: ziet het er commercieel aantrekkelijk, goed gevuld en schoon uit? De sfeer in de winkel is heel belangrijk. Daarnaast overleg ik veel met de afdelingsmanagers en het overige personeel: hoe gaat het? Hebben ze ondersteuning nodig? Je moet een beetje een duizendpoot zijn en kennis hebben van producten, bestelsystemen, commercie, financiën en HR en bovendien flexibel zijn, want geen dag is hetzelfde. Omdat de winkel ruime openingstijden heeft, is het meestal goed mogelijk om mijn werktijden af te stemmen op mijn privé-omstandigheden.

Het is een behoorlijk dynamische baan en nooit saai. Omdat de winkel zeven dagen in de week open is, is het een uitdaging om het elke dag weer voor elkaar te krijgen met je team.”