Nurhan Őzbilen

Cassière

“Rustig en vriendelijk blijven”

“Ik werk ongeveer 20 uur in de week als caissière bij DekaMarkt, naast mijn hbo-opleiding bedrijfskunde. Het is ideaal, omdat ik het werk goed kan combineren met mijn schooltijden en mijn hobby’s.

’s Morgens word ik door een baliemedewerkster op ‘mijn’ kassa voor die dag gezet. Ik let erop dat de klanten op een vriendelijke wijze geholpen worden, dat de rijen niet te lang worden en natuurlijk dat alle handelingen kassa-correct worden verricht. Het leukste vind ik de interactie met de klant. Ik heb veel vaste klanten die mij inmiddels kennen en speciaal bij mij in de rij komen staan. Op rustige momenten doe ik ook andere dingen, zoals schoonmaken, mandjes of dozen opruimen of ga ik even vegen. Als het druk is in de winkel kan het ook zijn dat ik ga helpen met spiegelen. Je weet van te voren eigenlijk nooit precies hoe je dag eruitziet, daarom is het nooit saai. Er zitten wel eens moeilijke klanten tussen, maar door zelf rustig en vriendelijk te blijven zorg ik eigenlijk altijd dat ze toch tevreden zijn als ze de winkel verlaten.

De sfeer bij DekaMarkt spreekt me erg aan. Het is leuk om als caissière te werken omdat het afwisselend werk is en je veel sociale contacten hebt. Daarnaast is het flexibel en voor mij goed te combineren.”