Virginia Koster

Hoofdcassière

“Sfeer in de winkel”

“Op de dag dat ik zestien werd, begon ik als hulpkracht bij DekaMarkt. Na mijn havodiploma kon ik doorgroeien naar eerste cassière en inmiddels werk ik als hoofdcassière. Via DekaMarkt heb ik de opleiding Supermarkt Management gevolgd en nu studeer ik Human Resources Management. Ik wil graag doorgroeien naar een HR-functie op het servicebureau.

De klant staat bij ons op één, maar de medewerkers ook. Naar de klanten stel ik me op als gastvrouw, maar ik moet mijn medewerkers vooral de kans geven om hun kwaliteiten te benutten, door ze goed samen te laten werken en op te leiden. Als hoofdcassière ben ik verantwoordelijk voor de financiële administratie van ons filiaal. Daarnaast maak ik planningen en voer overleg, bijvoorbeeld met de supermarktmanager of de leidinggevende cassières uit het team. Verder houd ik beoordelingsgesprekken en neem sollicitatiegesprekken af. Het werk is dus enorm afwisselend, ik ben met veel verschillende dingen bezig. Omdat we zoveel open zijn is het ook erg flexibel werk. Ik kan de diensten zo inplannen dat het werk makkelijk te combineren met mijn privéleven. Je kunt bij ons elke dag ‘s morgens, ’s middags of ’s avonds werken met variërende werktijden.

De winkelformule van DekaMarkt spreekt mij erg aan. We creëren een zekere intimiteit in de winkel. De ‘Markt’ is ook een fijne werkplek. Je werkt met verse producten en daar wordt gewoon iedereen vrolijk van!”